Over mij

Hartelijk welkom op mijn website. Ik ben Fabian Boon.

In 2012 ben ik begonnen aan de coupeursopleiding bij de Modevakopleiding Hermsen, Janssen en Schuurman te Arnhem en in Juli 2015 heb ik deze opleiding afgerond met een mooi cijfer en vol trots mijn diploma als coupeur in ontvangst mogen nemen.

Om mijn kennis en vaardigheid verder te ontwikkelen ben ik in September 2015 begonnen aan een specialisatiejaar waarbij er extra onderwerpen en verdiepingen worden behandeld als aanvulling op de bestaande opleiding. Tijdens deze opleiding ben ik een passie gaan ontwikkelen voor het oude ambacht van het kleermakersvak. Dat houdt voor mij in: mooie en goede kwaliteit stoffen, goede pasvorm, veel handwerk, en oog voor detail.

Persoonlijk heb ik een grote interesse in de geschiedenis van de mode, grofweg van de 16e eeuw tot aan begin 1900. Vanuit mijn hobby als historisch danser en mijn liefde voor deze vroegere tijden, heb ik al de nodige ervaring opgedaan bij het onderzoek doen naar, en het creƫren van een historisch kledingstuk, met de voorname focus op de 18e en begin 19e eeuwse mode.

X